Tina | Genomineerd voor 3 Emmy Awards

Her life. Her story.

De documentaire TINA over het leven van muzieklegende Tina Turner is genomineerd voor onderstaande drie Emmy Awards:

  • Outstanding Documentary Or Nonfiction Special
  • Outstanding Directing For A Documentary/Nonfiction Program
  • Outstanding Sound Mixing For A Nonfiction Or Reality Program (Single or Multi-Camera)

In Nederland heeft de documentaire al meer dan 10.000 bezoekers getrokken.

TINA is nu te zien in 49 bioscopen.

De documentaire TINA is de ultieme ode aan een wereldwijde superster en een intiem portret over een vrouw die veel tegenslagen moest overwinnen om haar carrière, identiteit en nalatenschap op haar eigen manier vorm te geven.

Tina Turner vertelt in de documentaire haar eigen verhaal vanaf het begin van haar carrière als de Queen of R&B tot haar uitverkochte stadionconcerten in de jaren 80. Voor het eerst geeft ze een kijkje in haar privéleven, waarin ze haar interne strubbelingen en meest persoonlijke momenten deelt. TINA is een inspirerende documentaire over een van de grootste iconen van de moderne muziekindustrie.

Met nooit eerder vertoonde beelden, audiotapes en persoonlijke foto’s uit het leven van Tina Turner.