Respect | Soundtrack vanaf 13 augustus a.s. beschikbaar

MET ORIGINELE TRACK “HERE I AM (SINGING MY WAY HOME)”
VAN JENNIFER HUDSON I.S.M. CAROLE KING

In aanloop naar de release van de film RESPECT, een muzikale biopic over de legendarische zangeres Aretha Franklin, met o.a. Jennifer Hudson, Forest Whitaker en Mary J. Blige, die vanaf 2 september in de bioscoop te zien is, verschijnt de soundtrack via EPIC Records op 13 augustus a.s.Naast bekende hits van de Queen of Soul, als “(You Make Me Feel Like A) Natural Woman” en “Think”, bevat het album ook één originele track, “Here I Am (Singing My Way Home)”. Het nummer is geschreven door Oscar®- en GRAMMY® winnaar en artiest Jennifer Hudson (“Dreamgirls”), samen met 4-voudig GRAMMY® winnaar Carole King en Jamie Hartman. Het nummer is geproduceerd door GRAMMY® winnaar en Black Eyed Peas medeoprichter will.i.am.

Hudson zegt: “Muziek is zo een levend en ademend karakter in de film, net als in Ms. Franklin haar eigen leven. Het creatie proces van het nummer was als het brengen van het grootst mogelijke eerbetoon. Het was de laatste adem van dit buitengewone project en een die ik met volle overtuiging en voldoening uitblies. Om dit samen met Carole en Jamie te kunnen doen was een ongelofelijke eer. Carole is een van de grootste songwriters ooit. Of het nou ging om het uitwisselen van verhalen, samen piano spelen via video calls, of samen door teksten heen lopen, het was altijd een masterclass – zowel qua leven als muziek. Jamie en ik hebben in het verleden vaker samengewerkt en het is fijn om met hem dingen te creëren – hij denkt altijd ‘out of the box’ wat de muzikale beleving op onbeschrijfelijke wijze diepgang geeft. Ons doel was overbrengen dat muziek altijd de basis was voor Ms. Franklin, in alles wat ze deed, en ik hoop dat dit nummer de kracht van haar stem laat horen – zowel letterlijk als figuurlijk. Het bracht haar altijd weer terug bij haarzelf.”

Epic Records Chairwoman en CEO Sylvia Rhone zegt, “Wat Jennifer, Carole, en Jamie samen hebben gemaakt is historisch. De legacy van Aretha Franklin, haar spirit en stijl, is terug te horen en voelen in dit nieuwe originele nummer. Meteen toen ik het hoorde, was ik sprakeloos. Het heeft alle elementen van een toekomstige Amerikaanse klassieker.”

Met haar grote, krachtige en heldere stem is Jennifer Hudson uniek. Naast 2-voudig GRAMMY® winnaar en succesvol schrijfster, heeft ze ook een Oscar®, een Golden Globe® en een groot aantal onderscheidingen als actrice ontvangen. Haar debuut “Jennifer Hudson” uit 2008 ontving een platina notering, “I Remember Me” uit 2011 werd goud, en 2014’s “JHUD” kreeg een GRAMMY®. Ze schitterde in films als “Dreamgirls”, “Sex and the City”, “Chi-Raq” en “Sing”. Daarnaast veroverde ze Broadway met “The Color Purple”, waarvoor de soundtrack Hudson een nieuwe Grammy® opleverde. Ook was ze coach in The Voice UK en U.S. In 2019, verscheen ze als Grizabella in “Cats”, en droeg ze bij aan “I’ll Fight”, uit de alom geprezen documentaire “RBG”, wat uitmondde in een Oscar® nominatie.

In RESPECT, kruipt Jennifer Hudson in de rol van Aretha Franklin. Hudson was door Franklin persoonlijk benaderd en gevraagd haar te portretteren in de biopic.
De film volgt Franklins carrière vanaf de dagen dat ze als kind in een koor in de kerk van haar vader zong totdat ze een internationale superster werd. RESPECT is het buitengewone waargebeurde verhaal van dit muziekicoon.

De film is geregisseerd door Liesl Tommy, geproduceerd door Scott Bernstein en Harvey Mason Jr., met uitvoerende producenten Stacy Sher, Sue Baden-Powell, Aaron L. Gilbert aenJason Cloth. De cast bestaat naast Jennifer Hudson uit Forest Whitaker, Marlon Wayans, Audra McDonald, Marc Maron, Titus Burgess, Saycon Sengbloh, Hailey Kilgore, Tate Donovan, Heather Headley, Skye Dakota Turner en Mary J. Blige.

RESPECT draait vanaf 2 september a.s. in de bioscoop.

Voor meer informatie over de soundtrack klik HIER en de single “Here I Am (Singing My Way Home)” klik HIER.