FilmBox Maandelijkse Highlights November

THE GIRL WITH THE DRAGON TATTOO – Première maandag 29 november om 20.30 uur

Genre: Misdaad, drama, mysterie
Regisseur: David Fincher
Cast: Daniel Craig, Rooney Mara, Christopher Plummer

David Finchers verfilming van het eerste deel uit de Millennium-trilogie met Daniel Craig als journalist Mikael Blomkvist die samen met de mysterieuze hacker Lisbeth Salander een oude verdwijning probeert te ontrafelen.

De doortastende journalist Mikael Blomkvist (Daniel Craig) wordt door rijk oud-zakenman Henrik Vanger (Christopher Plummer) naar diens afgelegen eiland aan de ijzige kust van Zweden gevraagd om de verdwijning van zijn nichtje Harriet te onderzoeken. Volgens Vanger is ze jaren geleden vermoord door een familielid. Ondertussen wordt Lisbeth Salander (Rooney Mara), een mysterieuze hacker, ingehuurd om Blomkvist te bespioneren. Haar bevindingen leiden er echter toe dat ze samen op zoek gaan naar de moordenaar van Harriet. Hoewel Lisbeth kampt met een problematisch verleden, zijn haar vaardigheden als hacker van onschatbare waarde.

WAKE UP – Première maandag 1 november om 20.30 uur

Genre: Actie, thriller
Regisseur: Aleksandr Chernyaev, Fedor Lyass
Cast: Jonathan Rhys-Meyers, Francesca Eastwood, Malik Yoba, William Forsythe

Actiethriller met Jonathan Rhys Meyers en Francesca Eastwoord (dochter van regisseur en acteur Clint Eastwood). Een man wordt met geheugenverlies wakker in een ziekenhuis en ontdekt dat hij gezocht wordt door de politie voor een reeks moorden.

Op een rustige avond glijdt een auto van de weg af en in een ravijn. De bestuurder wordt wakker in het ziekenhuis. Hij weet niet meer wie hij is of wat er is gebeurd. Zijn verpleegster, Diana, noemt hem John Doe. Plotseling komt de politie binnenvallen en arresteert hem voor een reeks brute moorden. Diana gelooft geen woord van deze beschuldigingen en helpt hem te ontsnappen. De twee voortvluchtigen gaan op pad om John Doe’s onschuld te bewijzen. Maar de zachtaardige Diana ontdekt al snel de schokkende waarheid achter John Doe’s identiteit.

EN AFFAERE (AN AFFAIR) – Première maandag 8 november om 20.30 uur

Genre: Drama, thriller
Regisseur: Henrik Martin Dahlsbakke
Cast: Andrea Braein Hovig, Tarjei Sandvik Moe

Erotische thriller uit Noorwegen waarin een tweeënveertige gymdocente op haar nieuwe middelbare school een stormachtige affaire begint met een leerling die door haar geobsedeerd is.

Anita Lønstrup is tweeënveertig, woont in een klein plaatsje in Noorwegen samen met haar man en heeft een weinig sprankelend huwelijk. Wanneer ze met haar nieuwe baan als gymdocente op een middelbare school start, is haar leerling Marcus meteen gecharmeerd van haar. Al snel komt ze erachter dat hij geobsedeerd is door haar en wordt ook Anita’s verlangen naar hem steeds groter. Maar als Marcus na enkele brutale, door lust gedreven ontmoetingen zijn interesse in Anita verliest, slaat bij haar de paniek toe.

LARA – Première maandag 22 november om 20.30 uur

Genre: Drama, muziek
Regisseur: Jan Ole Gerster
Cast:  Tom Schilling, Rainer Bock, Corinna Harfouch

Bekroond en stijlvol Duits drama over de veeleisende moeder Lara die op haar zestigste verjaardag niet welkom is op een belangrijk pianoconcert van haar zoon Viktor, waarop zij alle overgebleven kaarten opkoopt en uitdeelt aan oude bekenden. Lara is genomineerd voor verschillende internationale filmprijzen en heeft er twaalf verzilverd.

Vandaag is het Lara’s zestigste verjaardag en de dag waarop haar zoon Viktor een pianorecital zal geven met een eigen compositie. Hij is echter het huis en zijn veeleisende moeder ontvlucht en laat ook die dag niets van zich horen. Haar pogingen tot contact worden tegengewerkt door familieleden die haar duidelijk maken dat ze Viktor met rust moet laten. Uit wanhoop koopt ze de laatste concertkaarten op en deelt die uit aan oude bekenden. Het wordt een dag en avond vol bijzondere ontmoetingen en verrassingen.