Absurde Nederlandse komedie ‘Rundfunk: Jachterwachter’ in première op Film1

Na de razend populaire tv-serie en twee geroemde theatervoorstellingen, kon een overstap naar het witte doek niet uitblijven voor het komische duo Rundfunk, bestaande uit Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde. De gelijknamige filmcreatie van de twee heren zit weer vol met hun bekende scherpe en hilarische humor. De setting van de speelfilm is een troosteloze camping, waar Yannick de onnozele beheerder is en Tom de gefrustreerde voormalige tienerster Ronnie Bosboom junior. Ook Rundfunk-favoriet Pierre Bokma keert terug en schittert in zijn rol als rappende en verslaafde vader Bosboom sr. Verder bestaat de cast uit bekende namen als Kees Hulst, Carly Wijs en Bram van der Vlugt.

Het verhaal

De keihard werkende Wachtopzichter runt zonder hulp de afzichtelijke camping HIVO (Harmonie In Vele Opzichten). De gasten zijn alleen maar aan het klagen en de klusjes stapelen zich op. Plotseling staat de uitgeleefde ex-wereldster Ronnie Bosboom jr. voor zijn neus om hulp te bieden en dat lijkt een zegen. Ronnie blijkt echter op de vlucht te zijn voor gevaarlijke criminelen en probeert juist onder te duiken. Al snel staan de gevreesde misdadigers voor de deur en moeten de beheerder en Ronnie er alles aan doen om de camping van de ondergang te redden. Echte Rundfunk-fans worden op hun wenken bediend met Hollandse humor vol absurditeit en grove scènes.

Succesvol duo

Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde zaten nog op de Amsterdamse kleinkunstacademie toen zij in 2012 op theaterfestival de Parade de drukbezochte voorstelling RUNDFUNK? speelden. Drie jaar later brak het duo door met een gelijknamige absurdistische televisieserie, die zich afspeelde op een bizarre middelbare school. De video’s van Rundfunk gingen viral op social media en zijn inmiddels al miljoenen keren bekeken. Na twee seizoenen besloot het duo met de serie te stoppen en kwamen zij met de geweldig ontvangen theatervoorstelling Wachstumsschmerzen. Hiermee wonnen zij de Neerlands Hoop, de prijs voor het meest veelbelovende nieuwe talent. In 2020 kreeg hun theaterprogramma een vervolg genaamd Todesangstschrei dat nog in de Nederlandse theaters speelt.

Yannick van de Velde werd op vijftienjarige leeftijd bekend door zijn hoofdrol in de internationaal bekroonde jeugdfilm In Oranje, geregisseerd door zijn vader Jean (All Stars). Voor deze acteerprestatie kreeg Yannick een Amerikaanse Young Artist Award, de ‘Oscar voor jonge acteurs’. Daarna wist hij een hoofdrol in De brief voor de koning te bemachtigen en speelde hij een hilarische bijrol in de bekroonde komedie Aanmodderfakker. Zijn tegenspeler Tom van Kalmthout werd bekend met de speelfilms en tv-serie rond Snuf de Hond en speelde naast Yannick een hoofdrol in de reeks All Stars & Zonen.

https://userfiles.mailswitch.nl/c/887e5e2fda2b173d0b91dddfa43b2931/4425-fc90ba43d1d6a42cb7d8c6b1c1bcf1c6.jpg

 

Première zaterdag 18 december om 20.30 uur op Film1