Bekijk nu de trailer van Nine Days

Will (Winston Duke) zit in een afgelegen huis op desolate plek waar hij via televisieschermen het leven van mensen volgt. Als er iemand overlijdt komt er een plek vrij voor een nieuw leven en de gegadigden, nog ongeboren zielen, komen langs in het huis om door Will ondervraagd te worden om daarmee kans te maken op het leven. De afvallers houden op te bestaan. Maar dan wordt Will zelf geconfronteerd met een existentieel dilemma, enerzijds veroorzaakt door het overlijden van iemand wat hem aan het denken zet en anderzijds door de komst van de vrije geest Emma (Zazie Beetz), die anders is dan alle andere kandidaten. Zij dwingt hem tot introspectie waardoor hij zijn eigen woelige verleden onder ogen moet komen. Dat wakkert een onverwachte kracht in hem aan die hem op een nieuw pad in zijn leven brengt.

Na een aantal geroemde en geprezen korte films en muziekvideo’s is het hoogst originele NINE DAYS de eerste lange speelfilm film van de Japans-Braziliaanse regisseur Edson Oda. Een aangrijpende en beschouwende kijk op de menselijke ziel in limbo met o.a. Winston Duke (Black Panther, Us) en Zazie Beetz (The Harder They Fall, Joker). Oda levert een eerlijke en meditatieve visie van menselijke zielen in het ongewisse, verlangend om geboren te worden tegen onvoorstelbare verwachtingen in, maar gehinderd door krachten buiten hun wil.

NINE DAYS draait 27 januari a.s. alleen in de bioscoop.
#NineDays