‘Shadow in the Cloud’ op nieuwjaarsdag in première op Film1

WOII actie-horror ‘Shadow in the Cloud’ met Chloë Grace Moretz op nieuwjaarsdag in première op Film1

Samen met Max Landis (Chronicle, American Ultra) schreef regisseur Roseanne Liang het scenario voor Shadow in the Cloud, een spectaculaire over-the-top combinatie van actie, oorlog en horror met in de hoofdrol Chloë Grace Moretz (Kick-Ass, Let Me In). Moretz speelt officier Maude Garrett, die op een stormachtige nacht met een geheime missie in een gevechtsvliegtuig stapt. Terwijl de Japanners het vliegtuig onder vuur nemen, duikt er aan boord een mysterieuze en duistere vijand op. Vorig jaar ging de film in wereldpremière op het Toronto International Film Festival en werd bekroond met een People’s Choice Award for Midnight Madness.

Het verhaal

Shadow in the Cloud speelt zich af in 1943 gedurende de laatste fase van de Tweede Wereldoorlog en volgt een groep geallieerde soldaten die zich voorbereidt om met een B-17 Flying Fortress van Auckland naar Samoa te vliegen. Kapitein Maude Garrett voegt zich met uiterst geheime documenten bij het volledig mannelijke team. De soldaten zijn verbaasd dat zij onder leiding komen te staan van een vrouw en maken seksistische grappen, maar zijn ook onder de indruk van haar militaire kennis. Al snel wordt duidelijk dat er iets sinisters in het toestel op de loer ligt. Een hinderlaag in de lucht en een kwaadaardig wezen aan boord leiden ertoe dat de hel losbreekt en Maude haar grenzen moet verleggen om te overleven.

Gouden duo Liang en Landis

Roseanne Liang werd geboren in Nieuw-Zeeland en debuteerde met de documentaire Banana in a Nutshell, over haar relatie met een blanke man die door haar Chinese ouders werd afgekeurd. De autobiografische romkom My Wedding and Other Secrets die hierop volgde, bracht haar zowel lokaal als internationaal erkenning en talloze festivalprijzen. Met haar tweede speelfilm Shadow in the Cloud gooit ze het over een heel andere boeg. Ze schreef het scenario van deze bovennatuurlijke oorlogsfilm met Max Landis, de zoon van de legendarische John Landis (The Blues Brothers). Max oogstte in 2012 groot succes met zijn script voor de sciencefictionfilm Chronicle en schreef daarna onder meer de komische actiefilm American Ultra. Momenteel werkt hij aan An American Werewolf in London, een remake van de iconische horrorfilm die zijn vader maakte in 1981.

https://userfiles.mailswitch.nl/c/967d5ae9b74de3a0d3ba44651b4af842/4425-f43bc1298b3319468ccc6fb5a43c7549.jpg