Disney onthult nieuwe plannen voor Frozen

Frozen OlafVanaf 18 maart 2015 zijn de populaire Disney personages Anna, Elsa, Kristoff en Olaf opnieuw in de bioscoop te zien in de korte animatiefilm Frozen Fever van Walt Disney Animation Studios. Deze geheel nieuwe korte animitiefilm zal gaan draaien voor aanvang van Disney’s spectaculaire live action film Cinderella, gebaseerd op het klassieke sprookje.

Frozen Fever
Elsa en Kristoff willen voor Anna het mooiste verjaardagsfeest organiseren dat zij zich maar kan wensen, maar Elsa’s ijskrachten vormen al gauw een risico voor het gehele feest.
Frozen Fever is gemaakt door het Oscar®-winnende team van Disney’s Frozen. De regie is in handen van Chris Buck en Jennifer Lee. Peter Del Vecho en Aimee Scribner hebben de korte animatiefilm geproduceerd. Robert Lopez en Kristen Anderson-Lopez hebben speciaal voor Frozen Fever een geheel nieuw liedje geschreven.

Cinderella
Cinderella is een live-action film die geïnspireerd is op het klassieke sprookje. De tijdloze beelden van de meesterlijke Disney-tekenfilm uit 1950 worden tot leven gewekt in een visueel schitterend spektakel voor een hele nieuwe generatie. Met onder andere Cate Blanchett, Lily James, Richard Madden, Stellan Skarsgård, Holliday Grainger, Derek Jacobi en Helena Bonham Carter.

Frozen Sing-a-Long, vanaf 14 december in de bioscoop
Wegens de enorme populariteit van de Nederlandse soundtrack van Disney’s bioscoopfilm Frozen brengt The Walt Disney Company de komende feestdagen een speciale Sing-A-Long versie in de bioscoop uit. Een magische sneeuwvlok geeft de maat aan bij de ondertitels, zodat het bioscooppubliek, vanaf 14 december, uit volle borst kan meezingen. Al eerder werd in de Verenigde Staten de Frozen Sing-A-Long in de bioscoop vertoond, compleet met publiek verkleed als Anna, Elsa, Olaf of een van de andere karakters uit de film. Dit bleek een enorm succes en nu is dan ook Nederland aan de beurt.

Over Frozen
Frozen speelt zich af in een vervloekt koninkrijk dat omhuld is door een strenge eeuwige winter. Om een einde te maken aan de betovering besluit Anna, een dromerige en onbevreesde optimist, samen te werken met Kristoff, een stoere bergbewoner. Met elkaar maken zij een spannende reis om Anna’s zus, de ijskoude sneeuwkoningin Elsa, te vinden zodat ze samen de ijzige vloek over het koninkrijk te kunnen opheffen. Tijdens hun avontuur krijgen ze gezelschap van een grappige sneeuwpop genaamd Olaf en samen moeten ze ijskoude extreme temperaturen zien te overleven en vreemde wezens, trollen en andere magie trotseren. Ze gaan de koude strijd aan in een race tegen de klok, om zo het koninkrijk te redden van ondergang.

Frozen is bekroond met twee Academy Awards® voor Beste Animatiefilm en Beste Originele Song ‘Let it go’ en werd bekroond met een Golden Globe® voor Beste Animatiefilm. De film is de vijfde meest succesvolle film aller tijden en met een box office van $1,27 miljard de beste animatiefilm wereldwijd.

Frozen is geregisseerd en geschreven door Chris Buck (‘Tarzan’, ‘Surf’s Up’) en Jennifer Lee (scriptschrijfster ‘Wreck-it Ralph’). Peter Del Vecho (‘Winnie de Poeh’, ‘Prinses en de Kikker’) heeft de film geproduceerd. Met originele liedjes van Kristen Anderson-Lopes (‘In Transit’, ‘Winnie de Poeh’) en Tony® winnaar Robert Lopez (‘The Book of Mormon’, ‘Avenue Q’). Originele muziek van Christophe Beck (‘The Muppets,’ met Oscar® bekroonde short ‘Paperman’).