Roerige jaren ’80 verfilmt in “No Future” van Marco Reekers

OmslagFoto+NoFuturejpgRegisseur Marco Reekers brengt deze zomer zijn speelfilmdebuut ‘NO FUTURE’ naar de bioscoop. Het verhaal is een romance tussen twee jonge meiden tegen het decor van de roerige jaren ’80 in Amsterdam.

NO FUTURE is een dramatische publieksfilm over liefde, rebellie, verlies en heroine. “De film speelt zich af in een periode van de Nederlandse geschiedenis die vaak vergeten wordt. Terwijl deze tijd een grote impact heeft gehad. Het leven met de dagelijkse realiteit van het woedend activisme en een uitzichtloos toekomstbeeld bleek een fantastische arena voor deze rauwe speelfilm over de zoektocht naar liefde”, aldus Reekers.

De cast bestaat uit jong ambitieus talent, waaronder Ianthe Wolkers (debuut in ‘Roedel’), ZoĆ« van Weert (nu te volgen in Celblok H) en Nick Golterman (o.a. Aanmodderfakker, STUK en Veronica’s digitale soap ‘Max & Billy’s drill machine girl’).

Op de vraag of NO FUTURE direct in conflict komt met het romantische jaren ’80 drama ‘Doe maar’ van producent NLFilm reageert Reekers afwijzend. “Ik denkt dat wij een bredere film maken die zich vooral richt op het sociale draagvlak en tijdsbeeld van die periode. Dat wij daarin niet worden belemmerd in onze keuzes door een commerciĆ«le noodzaak, zorgt voor een hele andere film”.

Halverwege maart zal er een crowdfunding campagne van start gaan om de laatste beelden van de film te kunnen realiseren, waarbij de film reeds in de voorverkoop gaat.

De speelfilm NO FUTURE is een samenwerking van producent APU (Amsterdam Production Unit) en Hugo Metsers’ faaam (film actors academy and masterclasses), die onder andere de casting voor haar rekening nam.

Producent APU maakte eerder al Amsterdams historische films voor de BBC en co-produceerde de bollywoodfilm ‘3 Idiots’.