Emoties ontploffen door beste Disney∙Pixar opening ooit voor Inside Out

inside_out_40043077_ps_1_s-lowDe 15e Disney-Pixar film Inside Out (Binnenstebuiten) is zeer succesvol geopend. Met een omzet van €175.000 behaalt Inside Out (Binnenstebuiten) de hoogste openingsdag ooit voor een Disney∙Pixar film in Nederland. Meer dan 21.000 bezoekers kwamen op woensdag 15 juli naar de bioscoop om de film in de originele of Nederlands gesproken versie te bekijken.

Première Inside Out
Inside Out (Binnenstebuiten) is op woensdag 15 juli feestelijk in première gegaan in JT Hilversum. De Nederlandse stemmen worden vertolkt door onder andere Richard Groenendijk, Peggy Vrijens en Georgina Verbaan. Ook andere bekende Nederlanders waren aanwezig zoals, Mattie Valk , Paul Groot, Michiel Veenstra, Mark van Eeuwen en Carolina Dijkhuizen.

Het verhaal
Opgroeien gaat niet zonder vallen en opstaan, en dat geldt ook voor Riley. Wanneer haar vader een nieuwe baan krijgt in San Francisco, moet ze haar leventje in het Middenwesten van Amerika achter zich laten. Riley laat zich, net als iedereen, leiden door haar emoties: Plezier, Angst, Woede, Afkeer en Verdriet. De emoties wonen in het Hoofdkwartier, de commandoruimte in Riley’s hoofd, waar ze haar van advies voorzien bij de dagelijkse dingen. Riley en haar emoties hebben moeite om zich aan te passen aan het nieuwe leven in San Francisco, wat leidt tot opschudding in het Hoofdkwartier. Hoewel Plezier, Riley’s belangrijkste emotie, haar best doet om alles positief te houden, ruziën de emoties over hoe ze het beste kunnen omgaan met een nieuwe stad, een nieuw hINSIDE OUTuis en een nieuwe school.

Binnenstebuiten is nu te zien in 277 zalen en in 130 bioscopen, zowel in de originele versie ‘Inside Out’ (64 filmdoeken) als de Nederlands gesproken versie ‘Binnenstebuiten’ (202 filmdoeken).