100.000 bezoekers voor De Club van Sinterklaas & de Verdwenen Schoentjes

5d17a209-56f4-4c4d-bd53-4112486df6c2Utrecht, 10 november 2015

888dbc57-910d-4a46-83bd-13aeb18fb9c9
100.000 bezoekers voor De Club van Sinterklaas & de Verdwenen Schoentjes
De goedheiligman is nog niet eens in het land, maar DE CLUB VAN SINTERKLAAS & DE VERDWENEN SCHOENTJES heeft nu al meer dan 100.000 bezoekers naar de bioscopen weten te trekken. Vanochtend werd Evi van der Laken, die de rol van de 10-jarige YouTube-ster in de dop Daantje speelt, op haar middelbare school in Amsterdam blij verrast met de Gouden Film. Daarnaast overhandigde Netwerk Scenarioschrijvers de Gouden Pen aan Sander de Regt, scenarist van de film.

Sinterklaas en de Clubpieten hebben een lekker druk jaar: nog nooit werden er zoveel schoentjes gezet! Maar slechterik Kornee wil het Sinterklaasfeest verpesten. Door een foutje kreeg hij vroeger nooit een cadeautje van Sinterklaas. Om wraak te nemen heeft hij Moepies gemaakt, een nieuw soort speelgoedknuffel. De Grappige Moepies moeten van Kornee de cadeautjes uit de schoentjes van de kinderen stelen. Als op een ochtend niet alleen de cadeautjes, maar ook alle schoentjes weg zijn krijgen de Pieten de schuld. Sinterklaas snapt er niks van. Zal het op tijd goedkomen?

DE CLUB VAN SINTERKLAAS & DE VERDWENEN SCHOENTJES is een film van regisseur Ruud Schuurman en is geschreven door scenarioschrijver Sander de Regt. De film is geproduceerd door Tom de Mol Productions in samenwerking met Van Beers Films en The Content Farm en tot stand gekomen met steun van het Abraham Tuschinski Fonds en een bijdrage uit Suppletie van het Nederlands Filmfonds. DE CLUB VAN SINTERKLAAS & DE VERDWENEN SCHOENTJES wordt gedistribueerd door Dutch FilmWorks en is momenteel in 121 zalen te zien.

424ddaed-542d-4be8-bedc-72ad09c7fd00De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken. Bij de Gouden Film wordt tevens door Netwerk Scenarioschrijvers de Gouden Pen uitgereikt aan de scenarioschrijver van de film.

DE CLUB VAN SINTERKLAAS & DE VERDWENEN SCHOENTJES is de dertiende Nederlandse film die dit jaar de Gouden Film status behaalt.