nr. 1 film Spider-Man: Homecoming | nu al 100.000 bezoekers

SPIDER-MAN: HOMECOMING is met bijna 85.000 bezoekers op de eerste plaats geopend in Nederland. Inclusief de voorpremières van woensdag 5 juli jl. heeft de film al bijna een miljoen euro opgebracht met ruim 100.000 bezoekers. Het is het beste openingsweekend van een Spider-Man-film in 15 jaar.

In de V.S. heeft SPIDER-MAN: HOMECOMING $117 miljoen opgebracht en heeft daarmee het op een na beste openingsweekend voor een Spider-Man-film ooit behaald. Daarnaast is het de beste opening voor een eerste film van een Marvel-personage ooit. Dat vorige record was in handen van Iron Man (2008) met $98.6 miljoen. Het is tevens het derde beste openingsweekend van het jaar, een plek boven Wonder Woman ($103.2 miljoen).

Buiten de V.S. heeft de film tot nu toe $140 miljoen opgebracht in 56 landen. Wereldwijd staat de teller nu op $257 miljoen. De film gaat nog in première in o.a. Frankrijk, Duitsland, Spanje, Japan en China.

SPIDER-MAN: HOMECOMING is nu te zien in 120 bioscopen.

Na zijn ontmoeting met de Avengers in Captain America: Civil War keert Peter Parker (Tom Holland) onder begeleiding van zijn nieuwe mentor Tony Stark (Robert Downey Jr.) terug naar huis, waar hij woont bij zijn tante May (Marisa Tomei). Peter probeert zijn dagelijkse leven weer op te pakken, terwijl hij ervan droomt om met de Avengers samen te werken en de wereld te redden. Wanneer de nieuwe schurk The Vulture (Michael Keaton) in zijn leven komt, brengt hij Peters familie en vrienden in levensgevaar.

Verder met o.a. Zendaya, Jon Favreau, Jacob Batalon, Tyne Daly en Donald Glover.

SPIDER-MAN: HOMECOMING draait nu in de bioscoop, in 3D en IMAX 3D.
#SpiderManHomecoming
www.facebook.com/spidermannl