Korte animatiefilm MIND MY MIND vanaf donderdag 2 april online te zien

2019 | Nederland | 30 min | Regie: Floor Adams | Engels gesproken, Nederlands ondertiteld | Distributie: Periscoop Film
VANAF 2 APRIL 2020 ONLINE BESCHIKBAAR
De korte animatiefilm MIND MY MIND van Floor Adams is vanaf donderdag 2 april, Wereld Autisme Dag, te zien via de online platforms i-Tunes, Pathé Thuis, Ziggo on Demand, Picl en Cinetree. Vanaf 2 mei is de film ook te zien via Google Play.

MIND MY MIND is een treffende en ontroerende verbeelding van een leven met autisme. De film die een zegetocht maakte langs filmfestivals en werd opgenomen op de shortlist voor de Oscars draaide vanaf begin dit jaar met succes in de bioscoop en werd als eerste korte film met een Kristallen Film bekroond. 

Mind My Mind
Chris, een jonge man met autisme, probeert in het dagelijkse leven zijn obsessie voor modelvliegtuigjes te verhullen. Hans, het mannetje in zijn hoofd, helpt hem daarbij. Hij schrijft de scripts voor allerlei alledaagse situaties en ontmoetingen. Op een feestje ontmoet hij Gwen, een zoöloog, die hem uitnodigt haar favoriete kameleon te komen bekijken. Chris vindt haar leuk en moedig volgt hij het flirt-script van Hans…

MIND MY MIND is een treffende, ontroerende en optimistische verbeelding van een leven met autisme. In een prachtige handgetekende animatie geeft regisseur Floor Adams op een originele manier een inkijk in deze, ook voor niet-autisten regelmatig herkenbare, wereld.