The Grinch op nr. 1 geopend in VS

De nieuwe animatiefilm THE GRINCH is met een opbrengst van $66 miljoen op nr. 1 geopend in de VS. Het is de derde beste opening van een animatiefilm in november (achter The Incredibles met $70,3 miljoen en Frozen met $67.3 mljoen).

De film is daarnaast in 23 andere landen geopend en heeft daar $12,7 miljoen opgebracht waarmee de wereldwijde opbrengst op $78,7 miljoen staat.

THE GRINCH draait vanaf 29 november a.s. in de Nederlandse bioscopen, in de originele en Nederlands gesproken versie, in 3D.

DE GRINCH is de achtste animatiefilm van Illumination en Universal Pictures, de makers van o.a. de Despicable Me films, Minions, Huisdiergeheimen en Sing. Dit bekende kerstverhaal van Dr. Seuss gaat over een mopperkont die van plan is om het kerstfeest te stelen, maar op andere gedachten wordt gebracht door het vrolijke meisje Cindy-Lou die juist dol is op kerst. Dit herkenbare verhaal over de magie van kerst is grappig, hartverwarmend en een visueel feestje voor de hele familie.

In de Nederlands gesproken versie met de stem van Carlo Boszhard als de Grinch. Verder met de stemmen van o.a. Kee Derwig (Cindy-Loe Woe), Ilse Warringa (Donna), Murth Mossel (Bricklebaum), Karin Bloemen (Burgemeester Ogurkie), Matheu Hinzen (Hupert), Roman Derwig (Axl), Viggo Neijs (Ozzy), Julia Wolda (Izzy) en Fedja van Huêt als de verteller.

In de originele versie met de stem van Benedict Cumberbatch als the Grinch. Verder met de stemmen van o.a. Cameron Seely (Cindy-Lou Who), Rashida Jones (Donna), Kenan Thompson (Bricklebaum), Angela Lansbury (Mayor McGerkle) en Pharrell Williams (verteller).