Guy Pearce en Mia Wasikowska in Martin Koolhovens filmproductie Brimstone

De Hollywood-acteurs Guy Pearce (Memento en Iron Man 3) en Mia Wasikowska (Alice in Wonderland en Lawless) zullen de hoofdrol gaan spelen in Brimstone, het internationale debuut van regisseur Martin Koolhoven (Het Schnitzelparadijs en Oorlogswinter). De bioscoopfilm is een Nederlandse productie van N279 Entertainment, het filmbedrijf van Martin Koolhoven en producent Els Vandevorst.

De door Koolhoven zelf geschreven film werd vandaag in Berlijn tijdens de Berlinale gepresenteerd. Brimstone wordt een gewelddadige en epische thriller die zich afspeelt aan het eind van de 19e eeuw in het oude westen van Amerika. De opnames zullen dit voorjaar plaatsvinden in Canada en Europa. Brimstone zal in het najaar van 2016 in de Nederlandse bioscoop te zien zijn.

Liz (Mia Wasikowska) leidt een gelukkig leven met haar man en kinderen. Ze kan niet praten, maar is desalniettemin een gewaardeerd lid van de gemeenschap. Alles verandert als er een nieuwe dominee (Guy Pearce), die alles wat Liz lief heeft probeert te verwoesten, in het dorp verschijnt

 

Cast

Mia Wasikowska brak door met haar hoofdrol in Tim Burtons Alice In Wonderland. Daarna was ze te zien in diverse grote Hollywood producties als Jane Eyre, Lawlessen Maps to the Stars.

Al op jonge leeftijd werd acteur Guy Pearce bekend door zijn rol in de populaire Australische soap Neighbours. Hij brak internationaal door met zijn rol in L.A. Confidential en speelde daarna geweldige rollen in ondermeer Memento, The Hurt Locker, Prometheus, The Kings Speech en The Rover.

 

Makers

Brimstone wordt geproduceerd door N279 Entertainment, de Nederlandse filmproductiemaatschappij van producent Els Vandevorst en regisseur Martin Koolhoven, in coproductie met Studio Babelsberg, The Film Farm en Prime Time.

Schrijver/regisseur Martin Koolhoven is een van onze meest bekroonde filmmakers en brak door met zijn debuutfilm Suzy Q. Daarna maakte hij succesvolle films zoals Het Schnitzelparadijs, Knetter en Oorlogswinter.

Producent Els Vandevorst won met haar eerste productie (Alaska van Mike van Diem) de Oscar voor Beste Studentenfilm. Sindsdien heeft ze een zowel nationaal als internationaal succesvolle carrière . Ze (co)produceerde films voor regisseurs als Lars von Trier, Alexander Sokurov, Thomas Vinterberg, Martin Koolhoven en Christophe van Rompaey.