The Boy – 2015

“Evil Always Begins Somewhere.”

Naar deze film heb ik een hele tijd uitgekeken; ik kwam de trailer toevallig tegen op YouTube en was meteen verkocht! De film is een intiem portret van een vader en zoon die in het midden van helemaal nergens een motel runnen. De relatie tussen de 2 is bijna niet-bestaand, het ziet er niet naar uit dat ze behalve het broodnodige ooit iets tegen elkaar zeggen, of elkaar überhaupt iets te melden hebben. De zoon Ted spendeert zijn zomerdagen voornamelijk met een beetje lui rondhangen in en rond het motel en op de doorgaande weg die erlangs loopt; hier verzamelt hij troep om mee te knutselen, en krijgt hij van zijn vader een zakcentje als hij platgereden dieren verwijderd van het asfalt; wat in mijn mening een beetje een vreemde activiteit is voor een 9 jarige jongen… Maar voor Ted is dit blijkbaar een leuke bezigheid, hij is op een vreemde manier gefixeerd op de dode dieren die hij van de weg schraapt, en gedurende de film zie je dat Teds fascinatie met de dood steeds meer groeit…

The Boy3De film heeft een enge en eenzame sfeer met een bijpassende soundtrack die voornamelijk bestaat uit vreemde geluiden, de mensen variëren in karakter van een beetje apart tot regelrecht vreemd, en de omgeving is aan de ene kant prachtig en aan de andere kant mistroostig. Het geheel is in 1 woord: verontrustend…
Meteen vanaf het begin voel je al dat er iets niet helemaal in orde is met Ted, je vraagt je af “Wat moet dat kind nou in deze deprimerende omgeving? Met die terneergeslagen vader? Hij zal zich wel kapot vervelen… misschien dat hij daarom zulke vreemde dingen doet…” In het begin heb je nog begrip voor de situatie, begrip voor waarom zo’n kind doet als hij doet. Dit begrip verdwijnt. Verder zal ik niks vertellen over het verhaal, want hoe ik het ook probeer te formuleren; ik zou teveel weggeven!

The Boy2De film komt zeer traag op gang, maar houdt je geboeid, en wanneer hij dan op gang komt zit je op het puntje van je stoel! Zeker een aanrader!

Regisseur: Craig William Macneill
Schrijvers: Craig William Macneill, Clay McLeod Chapman
Acteurs: o.a. David Morse, Jared Breeze, Rainn Wilson

Contact met Daniëlle? Mail redactie@maxamovie.nl