Dark Mountain – 2013

“They went looking for gold. They found something evil.”

Deze Horror/Sci-Fi/Thriller film in het ‘Found Footage’ genre speelt zich af in de ‘Superstition Mountains’ in Arizona, USA. Dit gebergte is de ideale locatie voor een goede horror film; De Apache indianen geloven dat er één of meerdere poorten zijn naar de onderwereld, en noemen het gebied ‘The Devil’s playground’ (Speeltuin van de duivel). Er zijn geruchten van een ondergrondse UFO basis, er zouden experimenten uitgevoerd worden door de Amerikaanse regering, en er zouden vele geesten en bovennatuurlijke wezens rondwaren.

Dark mountain3En dan heb je nog de beroemde legende van de ‘Lost Dutchman Mine’. Blijkbaar is dit de beroemdste ‘vermiste’ mijn uit de Amerikaanse geschiedenis! Ene Jacob Waltz zou deze mijn in de 19de eeuw ontdekt hebben, en blijkbaar was het een zeer vruchtbare mijn. Jacob overleed in 1891 zonder iemand de precieze locatie van de mijn te geven; maar er zijn meerdere verhalen over waar de mijn zou liggen. Tot de dag van vandaag blijft men zoeken naar de mijn. Tijdens hun zoektocht raken veel mensen gewond, sterven of raken vermist…

Dark mountain2Helaas is dit alles geen garantie voor een goede film… het verhaal gaat dat 3 filmmakers verdwijnen in de ‘Superstition Mountains’ terwijl ze hun zoektocht naar de ‘Lost Dutchman mine’ vastleggen voor een documentaire. Hun lichamen werden nooit gevonden, maar hun camera wel bla bla bla… we kennen het gegeven onderhand wel. Begrijp me niet verkeerd, ik hou van dit soort films, sterker nog; ik kan er geen genoeg van krijgen! Maar helaas was deze film een enorme afgang. De acteurs waren ongelofelijk slecht en het verhaal was afgeraffeld en ontzettend voorspelbaar, daar komt nog eens bij kijken dat de regisseur z’n kop in het zand heeft gestoken qua geloofwaardigheid van de film; Ze gaan 3 dagen hiken, ze zetten kamp op met 2 tenten, slaapzakken en matjes, hebben eten en drinken voor de volle 3 dagen en toch lijkt er niks, maar dan ook helemaal niks, in hun rugzakken zitten! Het enige echt leuke aan de film was de jaren 70’ achtige filter die ze soms over het beeld heen gooien.

Deze film is misschien vermakelijk voor de onervaren horror kijker, maar voor de echte fans zal ik zeggen: Doe deze maar fijn overslaan.

Regisseur: Tara Anaïse
Schrijvers: Tara Anaïse, Tamara Blaich
Acteurs: o.a. Ron Eagle D’Andre II, Adam Haley, Sage Howard

Contact met Daniëlle? Mail redactie@maxamovie.nl