Emelie – 2015

The babysitter is here.

Geen zorgen, ik zal geen spoilers posten voor de mensen die de film willen gaan kijken in de bios! Ik keek best uit naar deze film. Ten eerste omdat het een thriller is, waar ik altijd voor te porren ben, en ten tweede omdat Sarah Bolger erin zit. Ik was heel benieuwd hoe zij het er als psychopathische babysitter vanaf zou brengen!

emelie“Emelie” gaat over de vervangende babysitter van een getrouwd stel wie een avond uit willen wegens hun trouwdag. Hun vaste babysitter kon helaas op het laatste moment niet komen oppassen, dus ze beloofde een goede vriendin, Anna, te sturen als vervanging. De ouders laten hun kinderen bijna zonder na te denken achter bij het vreemde meisje. Helaas blijkt de babysitter niet te zijn wie ze zegt dat ze is, en ze spendeert de avond door de kinderen van 4, 9 en 11 jaar oud bloot te stellen aan wrede en verontrustende activiteiten…

Ik was persoonlijk niet erg onder de indruk van het uiteindelijke plot, en qua psychotische babysitters heb ik ook wel betere gezien. Ik vond de ouders vrij naïef in hun vertrouwen van de babysitter, maar goed, men verwacht dan ook niet dat een (uitziend als) tienermeisje ineens je kinderen gaat lopen terroriseren! De kinderen waren zeer geloofwaardig, petje af voor het overtuigende acteerwerk, en Sarah Bolger weet haar publiek ook goed te overtuigen dat ze niet helemaal lekker in haar hoofd is.  Het globale resultaat was een zeer vermakelijke film met zeker wel wat interessante en enge scenes, maar helaas een licht teleurstellend einde.

MV5BNDA4OTIzNDI2N15BMl5BanBnXkFtZTgwNTc4MzYwODE@._V1__SX1303_SY593_Regisseur: Michael Thelin
Schrijvers: Richard Raymond, Harry Herbeck
Acteurs: o.a. Sarah Bolger, Carly Adams, Carl Bailey

Contact met Daniëlle? Mail redactie@maxamovie.nl

Leuke feitjes:

  • Emelie’s 2de naam in de film is Medea, Medea is de naam van een Griekse heldin wie haar kinderen vermoorde.