Apocalyptic – 2014

“Their world will end”

Journalist Jodie Black en haar cameraman Kevin Horner krijgen een tip over een ‘Doomsday Cult’ (Einde van de wereld cult) van een ex junkie; de cult heet ‘Bytherainians’ en zou diep in een bos liggen. Jodie en Kevin krijgen toestemming van hun baas om meer onderzoek te doen naar de cult, en Jodie weet de cult zover te krijgen dat ze een paar dagen op bezoek mogen komen. Op een verborgen locatie in het bos volgen ze de dagelijkse routine van de cult die bestaat uit een aantal meisjes en vrouwen met hun leider Michael Godson. Tijdens een interview leren ze de filosofie achter de cult: Michael Godson beweert god te zijn, en predikt dat het einde van de wereld zich zal aandienen wanneer er 3 fases voltooid zijn.

  1. Het verdergaan van de mannen.
  2. Het schreeuwen van de meisjes
  3. De oversteek naar de nieuwe wereld.

apocalyptic2Blijkbaar heeft fase 1 zich al voltooid, en zullen volgende fases zich snel aanbieden. Jodie en Kevin zijn zeer sceptisch over de filosofie en de onderlinge relaties tussen Michael en zijn volgelingen. Wanneer de volgende fase zich aandient beginnen Jodie en Kevin zich te realiseren dat het geen goed idee is om nog langer te gast te blijven bij de ‘Bytherainians’.

Het verhaal is niet echt eng of ‘horror’ zoals ze je beloven, maar het houdt je wel geboeid. Het gegeven van een cult is altijd verontrustend, zeker als de leider beweert god te zijn en zich dus niet hoeft te beperken tot maar 1 aardse vrouw of zich hoeft te houden aan de regels van de samenleving. Als je het cult gegeven leuk vind zou ik hem zeker aanraden, maar als je een echte horror/thriller verwacht kan je hem beter laten liggen.

De film had potentie, maar haalde het gewoon helaas net niet… De leider Michael Godson was zeker interessant op een enge manier, maar was net niet intimiderend genoeg. De filosofie van de cult was interessant maar werd net niet genoeg uitgelegd om bang van te worden. En het werd jammer genoeg ook een beetje afgeraffeld aan het einde. Het geheel miste gewoon wat meer diepgang en intensiteit; gemiste kans…

Regisseur: Glenn Triggs
Schrijvers: Glenn Triggs
Acteurs: o.a. Jane Elizabeth Barry, David Macrae, Geoff Pinfield

Genre: Drama / Horror
Taal: Engels

Contact met Daniëlle? Mail redactie@maxamovie.nl

apocalyptic1