Cherry Tree – 2015

“Death is the Beginning of Everything”

In de donkere dagen van de late middeleeuwen werd het dorp Orchard geplaagd door een boosaardige Heksenkring. De Kring geloofde dat als ze een meisje konden vinden welke de zoon van Satan voor hen kon baren zij de allermachtigste heksenkring zouden worden. Een van hen geloofde dat ze meer kon doen. Ze bedroog de duistere heer en verloochende hiermee zichzelf en haar Kring toen ze faalde. Vandaag de dag is de Orchard Heksenkring gereduceerd tot een volksvertelling. Hoewel sommigen zeggen dat hun geesten verwoven zijn met de wortels van een boosaardige Kersenboom…

cherry1Het leven in het slaperige dorpje Orchard is niet makkelijk voor onze hoofdrolspeelster. Faith’s vader zou herstellende moeten zijn van Leukemie maar hij ziet er de laatste tijd niet goed uit en ze maakt zich ernstig zorgen. Op school is Faith een beetje een buitenbeentje, maar ze heeft gelukkig een klein groepje vrienden om op terug te vallen en haar kansen in het hockeyteam zien er zeer goed uit. Wanneer er echter een nieuwe trainer wordt aangesteld voor het hockeyteam neemt het leven van Faith een dramatische wending.

Ze hoort dat haar vader niet herstellende is zoals ze gehoopt hadden maar terminaal wordt verklaard door zijn dokters… De nieuwe trainer, Sissy, biedt Faith een luisterend oor. Sissy laat Faith een bijzondere ondergrondse ruimte zien; de tempel van haar Heksenkring. Ze verklaard een Heks te zijn in dienst van de Duistere heer, en biedt Faith de totale  genezing van haar vader aan in ruil voor de belofte dat zij een kind voor haar baart…

cherry2‘Cherry Tree’ is nou echt zo’n film waar ze iets heel leuks van hadden kunnen maken maar waar ze zich net iets teveel hebben laten meeslepen in de details waardoor ze de plank net misslaan. Het begin van de film is leuk, je voelt mee met de karakters, je bent geboeid en de sfeer wordt goed neergezet.  Maar vanaf het moment dat Faith haar jawoord op het voorstel van de heksen geeft word de film een beetje wazig. Ze heeft namelijk toegezegd, voert braaf haar taken uit en dan gaan ze haar toch lopen jennen en bedreigen, wat ik een beetje overbodig vind want natuurlijk gaat Faith dan ook moeilijk terug doen! Ze gaan steeds diep in op details van ceremonies en laten je uitgebreid de mooi opgezette sets zien maar aan het verhaal wordt niet veel aandacht besteed. Het plot had werkelijk veel potentie, met goede effecten en makeup, maar omdat het verhaal op dat moment al zo ongeloofwaardig is kan je er niet echt in meegaan. De slotzin is dan wel weer een grijns-trekker!

cherry3

De film is door de effecten, makeup en goede setbouw zeker de moeite waard om een keer te kijken, maar verwacht er niet al teveel van!

Regisseur: David Keating
Schrijvers: Brendan McCarthy
Acteurs: o.a. Anna Walton, Naomi Battrick, Sam Hazeldine.

Genre: Horror
Taal: Engels

Contact met Daniëlle? Mail redactie@maxamovie.nl