Jason Bourne beste openingsweekend

De nieuwe bioscoopfilm JASON BOURNE heeft afgelopen weekend een mega succes geboekt. De actiefilm, met acteur Matt Damon in de hoofdrol, bracht dit weekend 1,17 miljoen euro op wat resulteerde in het beste openingsweekend van alle Bourne-films (The Bourne Ultimatum €591k).

Sinds woensdag 27 juli jl. zijn er al 150.000 bezoekers naar JASON BOURNE gegaan en heeft de film ruim 1,3 miljoen euro opgebracht in Nederland.

Jason_BesteOpeningsweekend

Openingsweekend

Het openingsweekend van JASON BOURNE verslaat hiermee het eerste weekend van The Revenant (€1,08M), Avatar (€1,16M), Angels & Demons (€1,13M), New Kids Nitro (€1,1M) en Inception (€1,02M). Daarnaast behaalde JASON BOURNE het beste openingsweekend voor een film met Matt Damon in de hoofdrol, inclusief Ocean’s Twelve (€1,03M).

JASON BOURNE draait nu in 120 Nederlandse bioscopen.
Bekijk hier de trailer van de film: https://youtu.be/8e6DVb8nixY

Matt Damon is terug als Jason Bourne, in de nieuwe gelijknamige actie-thriller. Damon wordt in deze film bijgestaan door Alicia Vikander, Vincent Cassel, Tommy Lee Jones en Julia Stiles. In JASON BOURNE keert de voormalig, meest gevaarlijke agent van de CIA, Jason Bourne terug vanuit de anonimiteit.

Na The Bourne Supremacy en de The Bourne Ultimatum regisseert Paul Greengrass ook het nieuwe hoofdstuk uit de Bourne franchise. Jeffrey Weiner en Frank Marshall van Captivate Entertainment hebben de film geproduceerd, met als co-producenten Greengrass, Matt Damon, Gregory Goodman en Ben Smith. Het scenario is geschreven door Greengrass en Christopher Rouse en gebaseerd op de personages gecreëerd door Robert Ludlum.

www.facebook.com/BourneNL
www.jasonbourne.nl
#JasonBourne

Filmposter_NL