NFF organiseert voor tweede maal Nationale Filmconferentie

Gebroeders Dardenne te gast in Utrecht

Het Nederlands Film Festival (NFF) is sinds jaar en dag dé ontmoetingsplek voor de Nederlandse filmprofessional. Met de tweede Nationale Filmconferentie wordt dat nog eens extra onderstreept. Verbinding, inspiratie en innovatie staan centraal tijdens het programma voor de film-, televisie- en interactive sector: van regisseur tot producent en van game developer tot VR-professional. De Nationale Filmconferentie, met vooraanstaande nationale en internationale sprekers, vindt plaats van 22 t/m 28 september 2016 en is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met vele vakverenigingen uit de filmsector.

Met trots verwelkomt het Nederlands Film Festival tweevoudig Gouden Palm-winnaars Jean Pierre Dardenne en Luc Dardenne. Tijdens het openingsprogramma van de Nationale Filmconferentie op donderdag 22 september worden zij uitgebreid geïnterviewd over hun werk en visie op het vak. Ook gaan zij in op het besluit om hun nieuwste film LA FILLE INCONNUE te hermonteren na de première op het Filmfestival van Cannes 2016. ‘s Avonds is LA FILLE INCONNUE als avant-première op het Nederlands Film Festival te zien. De film wordt op 20 oktober door Cinéart uitgebracht.

Naast het interview met de gebroeders Dardenne staat het NFF op 22 september stil bij drie actuele thema’s die de film-, televisie en interactive industrie bezighouden: diversiteit, anti-piraterij en de verschuivingen in productie en distributie door onder andere nieuwe (online) platforms. Het meerdaagse programma van de Nationale Filmconferentie omvat inspirerende presentaties, paneldiscussies, masterclasses en interviews met onder andere:

  • Camilla Ahlgren, scenarioschrijfster van THE BRIDGE (23 september, Dag van het ederlands Film Festival DardenneCannesdiversiederlands Film Festival DardenneCannesdiversiScenario)
  • Joe Walker, editor van SICARIO, 12 YEARS A SLAVE en SHAME (24 september, Masterclass Montage)
  • Aardman Animations’ Ashley Boddy & Sim Evan-Jones, editor van o.a. SHAUN THE SHEEP MOVIE en eerder SHREK (DreamWorks) en Michael Dudok de Wit, THE RED TURTLE (26 september, Aninmatieseminar)

De komende weken maakt het NFF geleidelijk aan meer namen van sprekers bekend. Het programmaoverzicht is te vinden op www.filmfestival.nl/professionals.