The Big Lebowski best bezochte film tijdens ‘The Dude Day’

Op maandag 14 mei werd de twintigste verjaardag van de cultfilm The Big Lebowski gevierd op The Dude Day. In ruim 80 bioscopen werd The Dude in het zonnetje gezet met bowlingbanen, White Russians en bezoekers in badjassen. Ondanks de warme temperaturen kwamen ruim 7,500 Dudes en Dudettes naar hun plaatselijke bioscoop om de film geregisseerd door Academy Award©-winnende filmmakers Joel en Ethan Coen te zien. De misdaadkomedie wordt geroemd om zijn citeerbare dialogen, iconische personages en onvergetelijke scènes. The Big Lebowski werd gisteren zelfs de best bezochte film van Nederland, boven films als Avengers: Infinity War, Truth or Dare en A Quiet Place.

Bekijk hier de trailer: https://youtu.be/7mte2QQ7Q-k

Vol met onvergetelijke personages en scènes, de veel geciteerde The Big Lebowski is een filmklassieker van Academy Award®-winnende filmmakers Joel en Ethan Coen. “The Dude” Lebowski (Oscar®-winnaar Jeff Bridges) wordt verward met een man met dezelfde naam en komt – samen met zijn bowlingvrienden – in een wereld terecht van misdaad en mysterie.

Verder met onder anderen: John Goodman, Steve Buscemi, Julianne Moore, Philip Seymour Hoffman en John Turturro.

Geregisseerd door Joel en Ethan Coen (Fargo, No Country For Old Men en True Grit).