Jurassic World: Fallen Kingdom trekt volle zalen in Nederland

Op woensdag 6 juni jl. is JURASSIC WORLD: FALLEN KINGDOM in Nederland in première gegaan. De film heeft tot nu toe (inclusief de voorpremières op woensdag 6 juni jl.) al bijna €2.2 miljoen euro opgebracht en bijna 210.000 bezoekers hebben de film gezien. Tijdens het openingsweekend heeft de film €1.9 miljoen opgebracht en dit resultaat is slechts 0,26% onder dat van Jurassic World (2015), wereldwijd de meest succesvolle film van Universal Pictures allertijden. Ruim 60% van de bioscoopgangers koos voor JURASSIC WORLD: FALLEN KINGDOM afgelopen weekend. Het is het op een na beste openingsweekend van 2018 en het tweede beste openingsweekend in juni allertijden (na Jurassic World).

JURASSIC WORLD: FALLEN KINGDOM gaat de komende weken in verschillende landen in première, waaronder de V.S. op 22 juni a.s.

In het 3D actie-spektakel JURASSIC WORLD: FALLEN KINGDOM keren favoriete personages terug en worden er nieuwe soorten dinosaurussen geïntroduceerd die angstaanjagender zijn dan ooit tevoren. Welkom in JURASSIC WORLD: FALLEN KINGDOM!

Drie jaar geleden werd het themapark en luxeresort Jurassic World verwoest door losgebarsten dinosaurussen. Isla Nublar is nu een onbewoond eiland geworden waar de overgebleven dinosaurussen in de jungle aan hun lot overgelaten zijn.

Wanneer de slapende vulkaan op het eiland weer actief wordt, dreigen de dinosaurussen opnieuw uit te sterven. Claire (Bryce Dallas Howard) zet alles op alles om dit te voorkomen. Ze weet Owen (Chris Pratt) over te halen om samen met haar en een team van specialisten terug te gaan naar Isla Nublar om te proberen de dinosaurussen te redden. Owen is vastbesloten om de vermiste raptor Blue, die hij van jongs af aan heeft getraind, te vinden.

Als ze op het eiland arriveren blijkt de vulkaan die op uitbarsten staat niet hun grootste probleem te zijn.

In dit nieuwe deel van één van de meest populaire en succesvolle filmreeksen ooit zullen Jeff Goldblum en BD Wong weer te zien zijn als Ian Malcolm en Dr. Henry Wu. De cast bestaat verder uit James Cromwell, Ted Levine, Justice Smith, Geraldine Chaplin, Daniella Pineda, Toby Jones en Rafe Spall.

De regie is in handen van J.A. Bayona (The Impossible), en het scenario is geschreven door Colin Trevorrow en Derek Connolly, de regisseur en co-scenarist van Jurassic World. Steven Spielberg en Colin Trevorrow treden op als uitvoerend producenten namens Universal Pictures en Amblin Entertainment. Productie is in handen van Frank Marshall, Pat Crowley en Belén Atienza.

JURASSIC WORLD: FALLEN KINGDOM draait nu in de bioscoop, in 3D, IMAX, Dolby Cinema, Dolby Atmos en 4DX.

www.jurassicworld.nl
www.facebook.com/JurassicWorldFilmNL
#JurassicWorld #FallenKingdom