Kristallen Film voor A FAMILY AFFAIR

5d17a209-56f4-4c4d-bd53-4112486df6c2A FAMILY AFFAIR, een documentaire van regisseur Tom Fassaert, heeft de Kristallen Film status bereikt. Meer dan 10.000 bezoekers zagen de film, die dit jaar de 28e editie van IDFA opende, in de bioscoop. Vanmiddag werd de Kristallen Film namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds uitgereikt in de Filmschuur te Haarlem, waar de film uitermate goed bezocht wordt.
58e74feb-2878-4766-81dc-4891fd6576fc

Op zijn 30ste verjaardag ontvangt Tom Fassaert een geheimzinnige uitnodiging van zijn 95-jarige grootmoeder Marianne, een vrouw die hij op dat moment alleen kent van mythes en de overwegend negatieve verhalen van zijn vader. Zij was een beroemd fotomodel in de jaren ’50, een echte diva. Als moeder plaatste ze haar twee zoons in een kindertehuis en emigreerde ze van de één op de andere dag naar Zuid-Afrika, ver weg van haar familie. Fassaert besluit in te gaan op haar uitnodiging, maar niet zonder zijn camera mee te nemen. Bij aankomst blijkt oma nog steeds een femme fatale, wiens obsessie zich nu op haar kleinzoon richt. Terwijl Tom achter haar façade probeert te komen, raakt hij steeds dieper verstrengeld in zijn eigen familiegeschiedenis.

A FAMILY AFFAIR is een film van regisseur Tom Fassaert. De documentaire is geproduceerd door Conijn Film (NL), in samenwerking met KRO-NCRV, en buitenlandse coproducenten Clin d’oeil Films (BE) en Danish Documentary Production ApS (DK). De film is tot stand gekomen met steun van het Mediafonds, Blue Ice Film Fund, Nederlands Filmfonds, Vlaams Audiovisueel Fonds, Provincie Noord-Brabant en het Amsterdams Fonds voor de Kunst. A FAMILY AFFAIR wordt gedistribueerd door Mokum Filmdistributie en is momenteel nog in 19 zalen te zien.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken. Bij de Gouden Film wordt tevens door Netwerk Scenarioschrijvers de Gouden Pen uitgereikt aan de scenarioschrijver van de film.

A FAMILY AFFAIR is de vierde documentaire die dit jaar de Kristallen Film status behaalt.

www.afamilyaffair.nl